No description

DAHLGREN SNABBAST I TCR SCANDINAVIA-TEST

April 17, 2019

PWR Racing avrundar två viktiga testdagar på Ring Knutstorp, varav den ena var officiellt test- och mediadag för STCC-ersättaren TCR Scandinavia. I samband med att mästerskapet byter namn har också däcksleverantören bytts från Michelin till Yokohama. Det innebär mycket nytt testarbete för att lära sig hur de nya däcken beter sig i olika situationer, både under kval och race.

Under det officiella testet på tisdagen var Robert Dahlgren snabbast i fältet. Med mindre än fem hundradelar från plats 1-7 slutade Mikaela Åhlin-Kottulinsky P6. Peter ”Poker” Wallenberg, som gör sin tredje säsong i svensk elitracing, manövrerade in sin CUPRA TCR som P11.

– Vi har haft två produktiva dagar nere i Skåne och avverkat mycket viktig körning inför kommande säsong. Nu ser jag fram emot premiären här på Ring Knutstorp i början av maj, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Nytt serienamn och däcksleverantör i all ära, men den största skillnaden för PWR Racing är den nya huvudsponsorn Skellefteå Kraft. Energiföretagets lila färg kommer att pryda Robert Dahlgrens tävlingsbil under säsongen.

– Det känns såklart alltid bra att vara snabbast, men test är bara test. Det mest glädjande med helgen var att äntligen få köra min nydesignade bil. Det är första gången jag har såhär stor support från ett Skellefteå-företag och det känns både glädjande och motiverande. Jag ser fram emot att fightas om mästerskapstiteln i Skellefteå Krafts lila färg den här säsongen, säger Robert Dahlgren.

Premiären av TCR Scandinavia går av stapeln den 3-4 maj på Ring Knutstorp och PWR Racing tävlar med tre CUPRA TCR. Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky i PWR Racing – SEAT Dealer Team och Peter ”Poker” Wallenberg med konceptet Racing for Charity, som nu går in på sitt tredje år.