Årets andra deltävling i TCR Scandinavia (tidigare STCC) avgjordes i helgen på Anderstorp Raceway i Småland. Robert Dahlgren visade direkt vart skåpet skulle stå genom att vara snabbast under båda träningspassen och kvalet på lördag eftermiddag i sin CUPRA TCR.

DAHLGREN I MÄSTERSKAPSLEDNING

June 2, 2019

Från pole position tog han målflagg som etta i det första heatet och lyckades sedan köra upp sig från P8 till P5 i det andra heatet med omvänd startordning.

– Jag har känt mig bekväm med bilen ända sedan det första träningspasset och lyckades ta pole position trots att det inte var ett helt perfekt varv. Det säger en hel del om hur pass snabba vi varit i helgen. Jag är grymt glad över att vi också lyckades konvertera den speeden till bra resultat i racen och mästerskapsledning. Nu längtar jag verkligen efter nästa deltävling på hemmaplan i Skellefteå, det kommer att bli riktigt mäktigt, säger Robert Dahlgren.

Motig söndag för Mikaela

Mikaela Åhlin-Kottulinsky var också med tidigt och slogs i toppen på Anderstorp Raceway, P2 i det andra testpasset och P4 i kvalet. Racen blev en kämpigare historia med en tappad placering i det första heatet, från P4 till P5. Även det andra heatet, med start P5 på grund av den omvända startordningen, blev en kamp i uppförsbacke och en tiondeplats i mål.

– Under lördagens tester och kval kändes det som att vi var konkurrenskraftiga. Men dagens två race har inte alls gått vägen. Jag är lite besviken för tillfället, men såhär är det ibland och vi tar nya tag mot nästa deltävling i Skellefteå. Jag ser fram emot att tävla på den helt nybyggda banan där uppe, det blir spännande, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Poker nära poängen

Peter ”Poker” Wallenberg slogs tappert under hela helgen och prenumererade på trettondeplatsen under alla lördagens pass. I de två racen lyckades han sedan ta sin skotskrutiga Racing for Charity-CUPRA upp till elfte plats, precis utanför mästerskapspoängen.

– Det är ett tufft startfält att fightas med och jag är glad för varje bil jag kan lägga bakom mig på banan. Men idag känns det ändå lite synd att inte sno åt mig några poäng i racen, P11 i båda är ju lite surt. Nu ser jag fram emot nästa deltävling i Skellefteå, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

Midnattssolsloppet i Skellefteå går av stapeln den 14-15 juni på en helt nybyggd anläggning i den nordliga kuststaden och blir den tredje deltävlingen i årets TCR Scandinavia.