PWR Racing – SEAT Dealer Team och Robert Dahlgren lämnar den fjärde deltävlingen av TCR Scandinavia i fortsatt mästerskapsledning, 16 poäng före tvåan. Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sin tredje pallplats för året och utökade teamets skörd till åtta podiumplaceringar på åtta race. Fyra segrar, tre andraplatser och en tredjeplats.

NYA PALLPLATSER FÖR DAHLGREN OCH MIKAELA I TCR SCANDINAVIA

July 14, 2019

– Det känns oerhört skönt att gå in i sommaruppehållet med utökad mästerskapsledning. Vi har varit starka hela helgen och det känns som att vi utvecklats i rätt riktning ända sedan säsongsstarten. Hela teamet gör ett fantastiskt starkt jobb och är verkligen värda de framgångar vi förare kan bidra med på banan. Nu laddar vi batterierna inför nästa race i slutet av augusti, säger Robert Dahlgren.

Starka från start till mål

Helgen startade på bästa tänkbara sätt med Robert och Mikaela i topp under båda testpassen. I kvalet visade teamet fortsatt stark form när Robert tog pole position och Mikaela kvalade P3 i ett jämnt Q2. I huvudracet tog Dahlgren kommandot direkt i starten och tog därifrån en säker seger. Mikaela, som gjorde en bra start, tog sig inte riktigt förbi Brink på andraplatsen och fick nöja sig med att behålla sin tredjeplats i mål.

– Vi har verkligen haft en stark helg här på Falkenberg och plockat bra poäng i mästerskapet. Att ta min tredje pallplats för säsongen känns riktigt bra och jag hoppas att jag kan fortsätta klättra i mästerskapet efter sommaruppehållet. Loppet på Karlskoga förra året är en av de största, om inte den största, höjdpunkten i min karriär hittills. Jag ser verkligen fram emot att tävla där igen nästa tävlingshelg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Tar in på ledningen i teammästerskapet

Dahlgren gjorde en stark uppkörning i det andra heatet när han från startruta sex halkade ner till åttonde plats starten, men lyckades sedan köra till sig en tredjeplats i mål. Med helgens starka prestation fortsätter teamet även att knapra in på ledningen i teammästerskapet, nu bara fem poäng bakom förstaplatsen.

– Jag är stolt över teamets prestation den här helgen, vi tar ständigt kliv framåt och med den här takten hoppas jag att vi kan ta hem både förar- och teammästerskapet den här säsongen, säger Emil Axelsson, teamchef på PWR Racing.

Poker i tät kamp om tiondeplatsen

Det var inte bara SEAT Dealer Team som gjorde en bra insats under helgen. Peter ”Poker” Wallenberg fightades hårt om tiondeplatsen i andra heatet och korsade mållinjen i sin Racing for Charity-rutiga CUPRA TCR på poängplats.

– Falkenberg är en väldigt speciell bana att köra på, den liknar inget annat i tävlingskalendern. Men jag trivs här och inramningen brukar alltid vara bra med mycket publik och fint väder, likaså detta år. Nu får alla i teamet en välbehövlig paus efter en tuff inledning med både TCR Scandinavia och WTCR på schemat. Alla involverade arbetar oerhört hårt för att PWR ska kunna nå den här nivån, både hemma i Skandinavien och internationellt, säger Peter ”Poker” Wallenberg, förare och medgrundare i PWR Racing.

Nästa deltävling av TCR Scandinavia avgörs på Gelleråsen Arena i Karlskoga den 17-18 augusti.