Årets upplaga av STCC på Mantorp Park blev en riktig styrkeprövning för hela teamet när säsongens tuffaste kval behövde konverteras till poäng nog att fortfarande kunna slåss om mästerskapstiteln nästa helg. Dahlgren, Mikaela och hela teamet stod alla för starka insatser och lyckades ta hem inte mindre än tre pallplatser under helgens tre race.

DUBBLA PALLPLATSER FÖR MIKAELA ÅHLIN-KOTTULINSKY

October 3, 2020

Säsongens tyngsta kval

Teamet hade ett tungt kval där Mikaela slutade P9 i Q1 och därmed missade avancemang till Q2. Dahlgren slutade P8 i både Q1 och Q2 med Poker några platser bakom på P13. Dahlgren som bar med sig en bestraffning från sista racet i Skellefteå fick därmed starta så långt ned som P13 i första racet.

- Vi visste innan vi kom till Mantorp att det här skulle bli en tuff utmaning. Vi kör med 60 kg extra vikt efter framgångarna i Skellefteå senast. Utöver det har våra huvudmotståndare ny mjukvara i sina bilar som ger ett övertag mot oss effektmässigt, något som verkligen visade sig under kvalet. Jag är stolt över hela teamet som trots det nattsvarta kvalet höll huvudet högt och jobbade hårt för minsta lilla poäng idag. Tack vare det har vi fortfarande bra slagläge på mästerskapstiteln till finalen nästa helg, säger Robert Dahlgren.

Stark laginsats gav tre nya pallplatser

I första heatet stod både Dahlgren och Mikaela för starka prestationer. Något som ledde Mikaela från P8 hela vägen upp till säsongens första pallplats. Dahlgren var inte långt bakom på femte plats, medan Poker slutade trettonde efter att ha blivit avkörd redan i första kurvan. I sista heatet lyckades sedan Dahlgren och Mikaela ta säsongens första dubbelpodium efter att ha korsat mållinjen som tvåa respektive trea.

- Känslan att äntligen vara tillbaka på pallen är obeskrivlig. Ett stort tack till teamet som jobbat fantastiskt bra både med bilen och förarcoaching. Vi hade som mål att ta ordentliga steg framåt i racetrim och det har vi verkligen lyckats med! Från P8 till P3 i första racet och sedan en till pallplats i sista heatet. Så grymt, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Nästa helg avgörs mästerskapet på Ring Knutstorp

Dahlgren som ledde mästerskapet inför helgen ligger nu trea, sjutton poäng bakom ledaren. Med en möjlig maximal skörd på 80 poäng i finalen på Ring Knutstorp nästa helg är slaget om STCC-titeln minst sagt öppen.

- Alla i teamet jobbar stenhårt året runt för att nå våra mål och det känns tufft att saker helt utom vår kontroll sabbar i jakten på STCC-titeln. Nu lyckades vi trots ett rejält underläge här på Mantorp klamra oss kvar i den oerhört tighta mästerskapstoppen och fortsatt ha slagläge inför finalen. Ett styrkebesked från hela teamet, avslutar Daniel Haglöf.

Årets mästerskapsfinal går av stapeln den 9-10 oktober på Ring Knutstorp i Skåne. Säsongens tre avslutande tävlingsheat sänds likt resten av säsongen live på plus.stcc.se