Philip Morin gjorde sin första STCC-deltävling i ett inhopp med PWR Racing på Solvalla 2016. Trots parallellt tävlande i Porsche Carrera Cup hela helgen så lyckades han ta sin första STCC-pallplats redan under debuthelgen, efter spektakulära omkörningar av bland annat det årets mästare, Richard Göransson.

PHILIP MORIN VÄLJER ATT LÄGGA HJÄLMEN PÅ HYLLAN

February 21, 2019

Efter en säsong utomlands i Porsche Supercup 2017 valde Philip att komma hem till Sverige och STCC med PWR Racing 2018. Under sitt första kval någonsin i en framhjulsdriven bil tog han pole position i premiären på Ring Knutstorp. Han följde sedan upp det med att ta sin första STCC-seger i säsongens andra deltävling på Anderstorp. Efter punkteringar och andra missöden tappade han dock kontakten med mästerskapsfighten i inledningen av säsongen. Men det hindrade honom inte från att vinna JSM, som 2018 kördes som en del av STCC.

– Jag vill rikta ett stort tack till PWR för allt förtroende under dessa år och till samtliga inblandade i teamet för allt enastående jobb helg ut och helg in. Jag hann bara representera ett team under min relativt korta tid i STCC och jag är oerhört stolt och glad att det var PWR Racing. Det återstår att se om det någonsin blir en comeback, säger Philip Morin.

Philip om beslutet

Trots en enastående debutsäsong i STCC och en dessförinnan glimrande karriär väljer alltså 22-åriga Philip nu att lägga hjälmen på hyllan.

– Jag känner helt enkelt inte samma glöd för det längre. Även om jag nästan omedvetet försökt bortse från det så är det nånting jag har lagt märke till med mig själv sedan en tid tillbaka. Jag har ett jobb och andra intressen utanför racingen som dragit till sig allt mer fokus och ambition från min sida vilket gjort att jag nått en punkt där jag känner att jag måste välja, säger Philip Morin.

– För att hålla på med racing professionellt på heltid så krävs det som förare att man är fullt hängiven och verkligen brinner för det. Det har jag gjort i 12 års tid men nu insett att det inte längre är fallet på samma sätt. Utan just den där glöden kommer jag inte heller att prestera mitt absolut bästa vilket är något jag alltid ställer som krav på mig själv, oavsett vad.

Teamet om beskedet

PWR Racing kommer att sakna Philip som en del av teamet men önskar honom all lycka i framtida åtaganden och hoppas få möjlighet att på något sätt arbeta med honom igen, förhoppningsvis som förare i en av teamets tävlingsbilar.

– Philip har varit i mitt blickfång sedan en lång tid tillbaka och han imponerade verkligen direkt när vi fick möjlighet att jobba med honom hos PWR Racing. Inte bara som racingförare utan även som individ inom teamet, gentemot partners osv. Därför känns det tråkigt att han nu väljer att sluta med racing, men jag vet att han kommer att lyckas med vad han än väljer att ta sig för och önskar honom stort lycka till, säger Daniel Haglöf.