Peter "Poker" Wallenberg gör under 2020 sin fjärde säsong med konceptet Racing for Charity i STCC - TCR Scandinavia. Racing for Charity, som syftar till att ge ideella organisationer både en plattform att synas på och ekonomiskt stöd, har utvecklats kontinuerligt sedan starten 2017.

POKER GÖR SIN FJÄRDE SÄSONG MED RACING FOR CHARITY

June 5, 2020

Stark utveckling sedan starten 2017

De senaste säsongerna har en informationsyta för organisationerna samt en merchandise shop varit ett stående inslag på alla STCC-race. Intäkterna från försäljningen, som går oavkortat till de utvalda organisationerna, har tillsammans med donationer möjliggjort totalt 800.000 kronor i stöd sedan projektets start.

- Jag vill börja med att tacka alla som stöttat projektet från start och även de som tillkommit längs vägen. Det känns fint att på något sätt kunna göra en skillnad genom att syssla med det vi brinner för. Smått otroligt att vi nu går in på Racing for Charitys fjärde år, säger Peter "Poker" Wallenberg, STCC-förare och medgrundare av PWR Racing.

Ny tävlingsbil till den kommande STCC-säsongen

Poker har under årens gång tävlat i en mängd olika bilar, både i STCC och Swedish GT tillsammans med teamkollegan Daniel Haglöf. Till säsongen 2020 läggs ytterligare en bil till listan när nya CUPRA Leon Competición kläds i det karaktäristiska gröna tartanmönster som symboliserat Racing for Charity sedan starten. Utöver rutmönstret pryds bilen av de fem organisationer som är en del av projektet under året; Friends, Happy Child Foundation, Wildhood Foundation, Mamma till Mamma och Star for Life.

- Jag har haft turen att kunna tävla med många olika biltyper och märken genom åren, men kan ärligt säga att förhoppningarna på nya CUPRAn är riktigt höga. Bilen ser väldigt vass ut och det ska bli riktigt kul tävla med den under säsongen, avslutar Poker.

                   

CUPRA Leon Competición i klassisk Racing for Charity-skrud
                                                                                                                                                                                                                                                                                                     CUPRA Leon Competición i klassisk Racing for Charity-skrud