Combitech har varit en partner till PWR Racing ända sedan starten 2012. Nu fördjupar partnerna samarbetet med fokus på hållbarhet. PWR 001 är teamets 100 % eldrivna tävlingsbil, en milstolpe både för PWR Racing, partnerskapet med Combitech och skandinavisk banracing i stort.

PWR RACING OCH COMBITECH FÖRLÄNGER OCH FÖRDJUPAR FRAMGÅNGSRIKT SAMARBETE

June 25, 2020

Ett långvarigt partnerskap

- Det här är ett av de mest långvariga partnerskapen i modern tid inom svensk banracing och vi är oerhört glada över att fortsätta vår resa tillsammans med Combitech. Vi jobbar båda med en drivkraft att förflytta gränser, både på och utanför racingbanan, det är en starkt bidragande orsak till vårt lyckade samarbete, säger Daniel Haglöf, VD och delägare på PWR Racing.

Under de gångna åren har PWR Racing och Combitech jobbat tillsammans för att inspirera fler tjejer att söka sig till teknikbranschen. 2014 tog PWR Racing in den första kvinnliga föraren i STCC på 15 år. Tre år senare tog Mikaela Åhlin-Kottulinsky som första kvinna någonsin en seger i STCC, med både en kvinnlig huvudmekaniker och däckteckniker ansvariga för hennes tävlingsbil.

Framgångsrika projekt

PWR Racing och Combitech har också slutfört flera tekniksamarbeten genom åren. Bland annat konstruktionen av den SEAT-designade Leon STCC som teamet tävlade framgångsrikt med under 2016. Den senaste i raden av projekt är PWR001, teamets 100 % eldrivna tävlingsbil, en milstolpe både för PWR Racing, partnerskapet med Combitech och skandinavisk banracing i stort.

- PWR Racing har en stark vision om en klimatneutral racing. Tillsammans kan vi utveckla och använda ny teknik och förflytta gränserna för racing. Det blir en viktig plattform för att utveckla framtidens hållbara energisystem, säger David Skyborn, sälj- och marknadschef på Combitech.

Med framtidens miljö i fokus

I ett led att ytterligare utveckla samarbetet kommer PWR Racing att använda sig av Combitechs expertis för att sätta en riktning för och utveckla sitt klimatarbete de kommande åren. Combitech kommer bland annat att göra beräkningar på teamets klimatpåverkan, för att i förlängningen kunna implementera direkta åtgärder som för teamet i en klimatneutral riktning. Något som Combitech i dagsläget hjälper många nordiska företag med.

- Att utveckla och arbeta fram ett riktigt förhållningssätt till sin klimatpåverkan är i våra ögon inte längre något man väljer att göra, det är ett måste för alla företag. Men det är ett komplext arbete och vi är oerhört glada att ha Combitechs stöd i vår resa mot ett än mer hållbart sätt att driva PWR Racing, avslutar Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

Om Combitech

Combitech är en nordisk lösnings- och konsultpartner med tjänster inom bland annat digital transformation, cybersäkerhet och totalförsvar. Vi är 1900 medarbetare, som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle. Technology with a purpose, helt enkelt.