PWR Racing – SEAT Dealer Team inledde säsongen på bästa tänkbara sätt med seger och andraplats i premiärheatet. Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tagit pole position i gårdagens TCR Scandinavia-kval ledde det regntunga racet från start till mål. Teamkamraten Robert Dahlgren gjorde en stark uppkörning från fjärde startruta till en andraplats i mål.

PREMIÄRSEGER FÖR MIKAELA ÅHLIN-KOTTULINSKY

May 4, 2019

– Att först ta pole position och sedan vinna direkt i premiären är verkligen en drömstart på säsongen. Jag är superglad och stolt över alla i teamet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Ett styrkebesked från Mikaela som tog sin första seger på den här nivån under fjolårets STCC-deltävling på Karlskoga Motorstadion.

Stökigt andra heat

I ett blött och stökigt andra tävlingsheat startade Dahlgren från tredje ruta och avancerade till P2. Han jagade sedan för seger men korsade mållinjen endast meter bakom ettan. I efterhand blev han dock bestraffad med tio sekunders tidstillägg för omkörningen till P2 och halkade därmed ner till femte plats i resultatlistan. Mikaela som startade sexa på grund av den omvända startordningen fightades om femteplats, en fight som slutade i sandfållan och resulterade i en DNF.

– Situationen i heat två var i mina ögon inget som borde ge en bestraffning, tanken slog mig inte ens och jag blev faktiskt förvånad när jag fick beskedet. Samtidigt får jag och teamet respektera domarnas beslut. Gällande tävlingshelgen i stort tycker jag att vi inte riktigt fått ut max med tanke på den fart vi haft i bilen. Men jag är redan revanschsugen och ser fram emot nästa tävlingshelg. Stort grattis också till Mikaela och hela teamet som gjort ett grymt jobb både att ta pole och vinst i heat ett, säger Robert Dahlgren.

Peter ”Poker” Wallenberg slutade åtta och tog därmed säsongens första poäng. Ett starkt resultat direkt i premiären för Poker och hans Racing for Charity-rutiga CUPRA TCR.

Se filmen från premiärkvalet

Se intervjun med Mikaela efter segern