PWR Racing lämnar Gelleråsen med två pallplatser och utökad mästerskapsledning i förarmästerskapet. Teamet inledde helgen med ett starkt kval från framförallt Dahlgren som tog pole position i blöta förhållanden. Mikaela kvalade femma och fick därmed start från andra rutan i heatet med omvänd startordning, bra förutsättningar inför söndagens två tävlingsheat.

DUBBLA PALLPLATSER OCH UTÖKAD MÄSTERSKAPSLEDNING

August 18, 2019

Två heat, två pallplatser, en oturlig DNF

I det första tävlingsheatet tappade Dahlgren en bil direkt i starten och hade därifrån inte fart till annat än att bevaka sin andraplats. Mikaela lyckades istället ta en bil ner mot första kurvan och höll sedan sin fjärdeplats över mållinjen. I det här läget hade teamet tagit över ledningen i teammästerskapet och toppade därmed båda mästerskapstabellerna.

– I kvalet och första heatet var vi inte tillräckligt starka för att utmana i toppen, men till race två kände jag mig verkligen jättestark. Visst, jag tappade en bil i starten, men därifrån kändes pallplatsen solklar. Nu har vi tagit tre pallplatser de senaste tre racehelgerna och jag ser fram emot att tävla på Jyllandsringen med den bil vi fått till, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Heat två blev en stökig historia där två bilar fick bryta direkt i starten. Tyvärr blev Dahlgren indragen i kaoset med en trasig kylare och DNF som följd. Mikaela tappade en position i starten men lyckades sedan utan problem behålla sin tredjeplats in i mål. Det var Mikaelas tredje pallplats på tre racehelger. Tyvärr tappade teamet ändå ledningen i teammästerskapet som följd av Dahlgrens olyckliga DNF.

Vi inledde helgen på topp med bra fart i både tester och kval. Under första heatet på söndagen kunde vi inte utmana fartmässigt och fick nöja oss med en andraplats. Redan under uppvärmningsvarven innan heat två kändes det som att vi fått bättre ordning på bilen, men tyvärr tog heatet slut redan i starten när jag blev offer för två andra bilars fight. Trasig kylare och brutet race. Men vi får se positivt på utökad mästerskapsledning. Jag ser fram emot nästa race, Jyllandsringen är en bana jag gillar och har kört bra på förut, säger Robert Dahlgren.

Nya mästerskapspoäng för Poker

Peter ”Poker” Wallenberg tog en ny topp tio-placering i sin grönrutiga Racing for Charity-bil och har nu samlat ihop totalt 20 mästerskapspoäng under årets säsong.

– Det är kul att vara igång med tävlandet igen efter sommaruppehållet! Teamet gör ett grymt jobb i mästerskapet och nu fightas vi vidare för att ta hem både förar- och teamtiteln i TCR Scandinavia, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

Nästa tävlingshelg går av stapeln på Jyllandsringen i Danmark den 7-8 september.